Ние надграждаме  спешната медицинска помощ по въздух. На Министерство на

...
Ние надграждаме  спешната медицинска помощ по въздух. На Министерство на
Коментари Харесай

Алексиев: Не може да пращаме хеликоптер на всеки решил да ходи в планината

„ Ние надграждаме  спешната здравна помощ по въздух. На Министерство на превоза е поверено да бъде оператора на тази незабавна здравна помощ. Редовното държавно управление в последните си дни сътвори конструкция, която не може да проработи добре, това наложи да създадем един разбор, който демонстрираха, че по- дейно е тази активност да се извършва от държавния авиоотряд. Това е по този начин, тъй като тя се финансира с пари от данъкоплатците и ние сме задължени да намерим ефикасен модел за незабавната здравна активност по въздух ”. Това съобщи служебният министър на превоза Христо Алексиев пред публицисти в Народното събрание.   

Той посочи, че процедурата на изсъхнал лизинг към този момент е в ход.

„ 16 януари е срокът за подаване на документи и се надявам, че околните месеци България ще може да обезпечи тази активност. Важно е да се разграничи незабавна здравна помощ и търсене и избавяне. Такава активност за търсене и избавяне ще бъде поверена на държавния авиоотряд, само че това е платена активност – незабавната здравна помощ се финансира от страната, но търсене и избавяне е обикновено да бъде платена. Имайте поради, че подобен полет може да коства 10 хиляди лв.. Не може на всеки, решил да върви в планината, да му пращаме хеликоптер с парите на данъкоплатците. Ако това е включено в застраховката му, ще бъде осъществено “, безапелационен е той.

„ Хеликоптерът на Мариян Боновски няма право да лети, той не е дееспособен да лети, нямаме данни той да е свалил телата от Пирин. Това са въздушни джигити. Това е като да управляваш кола без табели, без годишен механически обзор. Този полет е негларементиран. Тече следствие, след инспекцията ще се дават данни на прокуратурата “, съобщи министърът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР